Tomorrow friendly
Vårt löfte
Vad menar vi när vi säger att vi är Tomorrow Friendly? Det här skulle vi kunna prata om i timmar (och ja, vi broderar ut det en hel del lite längre ner). Men det är egentligen inget komplicerat. Det handlar om att vi alltid vill förbättra. Saker vi gör kanske är bra redan idag, men imorgon kommer vi göra dem ännu bättre. Allt går alltid att förbättra.
Från böna till kopp
Välkommen till vårt rosteri!
Handplockat från delar av hela världen, rostat i Stockholm.
Kaffets ursprung
Majoriteten av vårt kaffe i världsklass kommer från Syd- och Centralamerika. Men när vi stöter på fantastiska bönor från Afrika eller Asien har du kanske chansen att njuta av dem som en Seasonal Brew på vår meny också!
Vårt eget rosteri
Våra kaffebönor rostas långsamt till perfektion (varför nöja sig med sämre?) i vårt eget rosteri för Specialkaffe. Det ligger i Länna, precis utanför Stockholm. Vårt rosteri köper in och rostar allt kaffe till Espresso House. Vi byggde helt nya lokaler under 2017, och det är faktiskt ett av Europas modernaste rosterier för Specialty Coffee.
Låt oss prata
klimatavtryck
Det man kan mäta, kan man påverka. Det är därför vi har börjat mäta vår klimatpåverkan i vår värdekedja. Det handlar om att se saker och val vi gör, som vi vet påverkar planeten och miljön och sen förbättra, minska och förändra. Kolla in vår hållbarhetsrapport!
Våra mål för plastminskning, till och med 2025
Hej då, plasten!
Sedan 2018 har vi minskat vår användning av plast med 47 % när vi serverar våra gäster.
Minska, ersätta, återanvända: repetera!
Vi är ett företag som använder engångsmaterial, och därför ska vi göra vad vi kan för att hitta bättre lösningar, material och komma på nya miljövänliga alternativ!
Rädda maten
Vi gör en massa bra och smarta saker för att minska matsvinn. Första steget är att vi ska bli bättre på att planera, räkna och beräkna. Men det finns såklart mycket mer att göra.
Vi har nått vårt mål!
Jussi Merimaa, Innovation Manager
“Vi ser att efterfrågan på växtbaserade produkter ökar på alla marknader. Därför är det så viktigt att kunna erbjuda alternativ i hela vårt utbud av mat och dryck till våra gäster. Men, det får aldrig bli på bekostnad av kvalitet eller smak! Påverkan på miljön är förstås en viktig anledning till varför vi vill erbjuda alternativ med ett lägre koldioxidavtryck än till exempel komjölk eller kött.”
Från planta till tallrik
Vi fokuserar på hållbarhet och hög kvalitet.
Välkommen till vårt bageri!
Här skapar vi recept och bakar våra egna kvalitetsbröd och bakverk till våra shoppar. Vårt bageri ligger i Arlöv, i Skåne. Det är 7200 kvadratmeter och drivs av 60 engagerade kollegor. Med jämna mellanrum utvärderar vi våra utmaningar och möjligheter i verksamheten ur ett hållbarhetsperspektiv.
Hela historien
Läs mer om vårt hållbarhetsarbete.