Ansvarsfull odling   

Det handlar inte bara om god smak. Kaffekvalitet handlar lika mycket om goda relationer med kaffeodlarna.

Ansvarsfull odling

Vi tar ett väldigt stort ansvar

Och det är ok, för vi har enorma axlar att lägga det på. Japp, vi tar ansvar för hela kedjan av kaffeproduktionen för att garantera den goda smaken. Men vi vill förutom det också försäkra oss om att kaffet får en hållbar framtid.

LÄS MER
Responsible sourcing

Kvaliteten

Vi skryter aldrig. Men om vi gjorde det, så skulle vi skryta om kvaliteten på vårt kaffe. Smak är något vi tar väldigt allvarligt på och vi skulle aldrig servera något som inte är riktigt gott. Vi odlar vårt kaffe i olika regioner över hela världen och sen rostar vi det långsamt i vårt eget rosteri i Länna, utanför Stockholm.

Kaffets ursprung

Under 2022 köpte vi in kaffe från elva olika länder, och vi bryggde över 10 miljoner koppar specialgraderat kaffe till våra gäster. För oss handlar det inte bara om att brygga perfekt kaffe. Det handlar lika mycket om människorna som odlar kaffet, våra kaffebönder.

Coffee farm
Visste du detta?
0
av våra totala kaffevolymer har blivit godkända av Enveritas

Smak i världsklass

När det kommer till kaffe, så skulle vi aldrig brygga något annat än den bästa kvaliteten. Det ska inte du heller göra. Därför serverar vi endast Specialty Coffee från utvalda odlingar och samarbeten.

Specialty Coffee

Och vad är förresten Specialty Coffee?

Den enkla förklaringen är att det är jättegott kaffe av bästa kvalitet. Inte bara enligt oss då alltså, utan enligt en oberoende organisation som heter Specialty Coffee Association (SCA). Deras jobb är att ranka kaffe på en skala från 1-100, och för att kaffet ska få kallas Specialty Coffee, behöver det få minst 80 poäng. Vi är idag en av de största kaffevarumärkena som kan erbjuda så här hög kvalitet. Och ja, det är vi ju väldigt stolta över.

Top Specialty Grade Coffee

Jonas Hult

Råkaffeinköpare

"Kvaliteten på en bra kaffeböna kan ses på flera sätt, som gröda och böna såklart, men också var den är odlad och skördad, och vilken standard och skick som kaffeodlingen har. Vi köper bara in så kallat Specialty Coffee eftersom det smakar så mycket bättre. Och dessutom är jag övertygad om att Specialty Coffee är vägen framåt för hållbar kaffeodling i framtiden.”

Specialty Coffee
Product collage
Vi bryggde mer än
0
miljon koppar av specialgraderat kaffe till våra gäster under 2022 (det måste betyda att ni gillar kaffe lika mycket som vi)
Vi köpte in kaffe från
0
olika länder under 2022

Program för att verifiera kaffe

Vi har en plan för hur vi arbetar med ansvarsfulla inköp. Det är ett väldigt stort ansvar att ta på sig, så vi kan inte göra det på egen hand. Därför tar vi hjälp från en oberoende, icke vinstdrivande organisation som heter Enveritas. Lite kort förklarat, så är deras jobb att säkerställa hållbarhet, spårbarhet och förbättrande åtgärder. Enveritas hjälper framför allt mindre bönder att existera i en global och hållbar kaffeindustri.

LÄS MER
Responsible sourcing